Üniversitemizde, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” Süreci Başlıyor

5 NİSAN 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” toplantısına katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin Rektörleri katıldı. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pilot üniversitelerde başlatılan, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi”nin ikinci aşaması, Üniversitemizin de projeye dâhil olmasıyla birlikte başladı. Bu proje kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde,  öğretim elemanları için dijital ortamda, “Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” dersi ile öğrenciler için, “Dijital Okuryazarlık” dersinin verilmesi planlanmaktadır. Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesinin Üniversitemizde gerçekleştirilecek olması eğitim-öğretim bakımından önemli katkılar sunmaktadır.