“3. Dünya Sanat Günü Çalıştayı Resim Sergisi” Açılışı Gerçekleştirildi

15 NİSAN 2019

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen, “3.  Dünya Sanat Günü Çalıştayı Resim Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu Fuaye Alanında gerçekleştirilen açılış törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, dekanlar, daire başkanları, resim öğretmenleri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, toplumu şekillendirecek en önemli unsurlardan birinin sanat olduğuna değindi. Sanatçıların kalplerini ve zihinlerini sanata adadıklarını vurgulayan Rektörümüz, Üniversitemizin bu ve buna benzer etkinlikleri sürekli olarak desteklediklerini belirtti. Rektörümüzün konuşmasını bitirmesiyle birlikte, açılış kurdelesi kesildi. Ardından birçok farklı teknik uygulanarak oluşturulan karma resim sergisi gezildi. Sergide, Üniversitemiz akademisyenlerinin, yerli ve yabancı resim sanatçılarının ve resim öğretmenlerinin çalışmaları yer aldı.  Sergi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.