Coğrafya Bölümü Yalnızçam Dağlarına Arazi Çalışması Düzenledi

21 MAYIS 2019

Üniversitemiz Coğrafya Bölümü, 18 Mayıs 2019 tarihinde Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında doğal sınırı oluşturan Yalnızçam Dağları’na arazi çalışması düzenledi. Kuvaterner Araştırmaları dersi kapsamında düzenlenen arazi çalışmasına 40 öğrenci ile Dr. Öğr. Üyesi Serkan Kükrer, Dr. Öğr. Üyesi Volkan Dede ve Arş. Gör. Abdullah Akbaş katıldı. Arazi çalışması için doğal bir laboratuvar niteliği taşıyan Yalnızçam Dağları üzerinde ilk durakta Bilbilan bölgesindeki Karagöl buzul vadisi, ikinci durakta ise Sahara mevkiinde yer alan Karagöl-Sahara milli parkı gezildi. Sonrasında sırasıyla Yavuzköy Pliyo-Kuvaterner aşınım yüzeyleri, Şavşat denizaltı volkanizması ve Mensuret çayının flüvyal jeomorfolojisi üzerine eğitimler gerçekleştirildi. Arazi çalışması ile Coğrafya Bölümü öğrencileri teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görme ve uygulama yapma fırsatı bulmuş oldular.