Rektör Biber: “YÖKAK Ardahan Üniversitesi İçin Fırsat Sürecidir”

3 TEMMUZ 2019

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, Üniversitemizde “Değerlendirme Süreci” çalışmalarını tamamladı. Değerlendirme Takımı, çalışma ziyaretinin son gününde Üniversitemizde bulunan araştırma merkezlerini inceledi. Ziyaret sonrası takım üyeleri; Üniversitemiz dış paydaşlarıyla Senato Odasında yaklaşık iki saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya; üst düzey bürokratlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK yetkilileri ile Ardahanlı iş insanları katıldı. Toplantının ardından Değerlendirme Takımı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber başkanlığında; Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Rektörlük makamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. YÖKAK Ardahan Üniversitesi Değerlendirme Takım Lideri Prof. Dr. Metin Doğan, Üniversitemizin özellikle son bir yılda kalite politikası ve kalite güvencesine ilişkin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin reform niteliğinde olduğunu belirterek; Bologna Süreci çalışmalarının titizlikte yürütüldüğüne dikkat çekti. Rektörümüz kurul üyelerine şükran ve teşekkürlerini sunarak şunları söyledi: “YÖKAK Değerlendirme Süreci Ardahan Üniversitesi için bir  “fırsat” sürecidir. Ardahan Üniversitesi, şehrimiz ve bölgemiz için katma değer sağlayacak projeler üretmektedir. Bizler kaliteli eğitime ve AR-GE’ye (Araştırma-Geliştirme) büyük önem vermekteyiz. Değerlendirme Sürecini, Ardahan Üniversitesi olarak “gelenek” haline getirerek;  rekabet avantajımızı sürekli kılmayı ve kapasitemizi güçlendirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi. Yükseköğretim kalite kurulu üyeleri; Posof ve Ahıska gezisi sonrası, 4 Temmuz Perşembe günü Üniversitemizden ayrılacak.