Rektörümüz, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliklerine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Valiliği ile Üniversitemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine katıldı. Sabah namazıyla başlayan anma programı, cami çıkışı halka çorba ikram edilmesiyle devam etti. Anma etkinlikleri kapsamında; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve diğer protokol üyeleri, Halilefendi Mahallesi’ndeki Şehitliği ziyaret etti. Şehitlikte gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Duaların ardından protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretinin sona ermesiyle birlikte il protokolü ve vatandaşlar; Kuran-ı Kerim Hatim ve Mevlit Programı’na katılmak üzere Merkez Cami’nde bir araya geldi. Mevlit programı sonrası katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Rektör Biber: “Gençlerimize Milli Birlik ve Beraberlik Şuurunu Aşılamalıyız”

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında öğleden sonra Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli” gerçekleştirildi. Panele: Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Özdem, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Genel Sekreter Yardımcımız Ercan Mermer, İl Müftüsü Ramazan Pehlivan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile ortaöğretim ve lise öğrencileri katıldı. Rektörümüz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi ve menfur darbe girişimde gazi olan vatandaşlarımız ile tüm şehitlerimizi anarak başladığı açılış konuşmasında şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi son derece haince ve canice gerçekleştirilmek istenen bir darbe girişimi yaşadık. Bu aziz millet her zaman olduğu gibi hainleri bozguna uğratmayı çok şükür başardı.  Bu milletin vazgeçemeyeceği ve canını ortaya koyacağı değerlerin başında inancı gelir. Bu ihanet girişimi bizim en hassa noktamız olan inancımızla alt etmeye çalıştı ama Allah’a şükür başarısız oldu. Bu ülkenin mezarını kazmak isteyenler, yürekli milleti sayesinde alçak emellerine ulaşamadı. Milli iradeye yönelik hain girişimlerin tekrar yaşanmaması için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize milli birlik ve beraberlik ruhunu aşılamalıyız. Milli bilincin sürdürülmesinde bu ve buna benzer programların yapılması hayati önem taşımaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.  Panel, kuran tilaveti ve panelistlerin konuşmaları eşliğinde devam etti. Protokol üyeleri, Rektörümüz ve diğer katılımcılar panelin ardından, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası şehit ve gazi olan vatandaşlarımız için kurulan 15 Temmuz Demokrasi Parkı fidan yenileme ve bakım çalışmasına katıldı. Anma programı, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri tarafından Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz konulu resim sergisinin gezilmesiyle devam etti. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ve daha sonra gerçekleştirilen etkinlikler sonrası program sona erdi.