Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

ARÜSEM’in Gurur Günü

31 TEMMUZ 2019

 

Ardahan Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÜSEM) tarafından hazırlanan; “Bilim ve Yaşam Akademisi: Ardahanlı Gençler ve Kadınlar Yarınlara Hazırlanıyor” Projesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 974.939.86 TL tutarında hibe desteği almaya hak kazandı. Proje lansmanı kapsamında bugün ARÜSEM’de imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Genel Sekreter Yardımcımız Ercan Mermer, Strateji Daire Başkanı Kahraman Ayırkan, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Havva Vanlı ile akademik ve idari personelimiz katıldı. İmza töreni öncesi konuklara ARÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nilcan Albayrak tarafından proje hakkında teknik bilgiler içeren bir sunum yapıldı. Sunumda, hazırlanan proje ile birlikte Ardahan il merkezinde yaşayan ilköğretim 3. sınıftan başlayıp lise son sınıfa kadar ki çocuk ve gençler ile 18 yaş ve üzerindeki kadınlarımız için bilim ve yaşam akademisi kurulacağı ve bu akademide; “Plateryum-Uzay Bilimleri Eğitimin”den Robotik Kodlamaya, Yabancı Dil Laboratuvarından Ahşap İşleme Atölyesine kadar birçok alanda eğitim verileceği bilgisi verildi.   Sunumun ardından söz alan SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven projeyle birlikte Ardahan Üniversitesi’nin Ardahan halkıyla bütünleşeceğini ve Ardahan’ın cazibe merkezine dönüşeceğini ifade etti. Bölgenin gelişmesi için sürekli olarak mali destek sağladıklarını belirten Güven;  Ardahan ilinden 41 proje aldıklarını ve değerlendirme süreci sonrası 11’inin hibe desteği almaya hak kazandığı söyledi. Güvenin konuşasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

“Bilginin topluma yayılması temel önceliğimizdir.

 

Rektörümüz konuşmasında; Ardahan Üniversitesi olarak temel önceliğin bilginin tüm topluma yayılması olduğunu belirterek, “Ardahanlı Gençler ve Kadınlar Yarınlara Hazırlanıyor” projesinin bu amaç doğrultusunda hazırlanmış önemli bir proje olduğunu ifade etti. Şehrimizin en önemli eksiklerinden birinin yüksek nitelikli eğitim veren bir kolej olduğunu belirten Rektörümüz, Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı’nın bu amaç doğrultusunda faaliyet yürüttüğünü ve kısa süre içinde sonuç alacaklarına inandıklarını söyledi. Üniversitemiz tarafından hazırlanan bir diğer önemli projenin, Yalnızçam’da yapılması planlanan Sosyal Tesis Projesi olduğunu ifade Rektörümüz, 5 dönümlük arazi içinde modern bir sosyal tesis kurmayı amaçladıklarını belirtti. Rektörümüzün konuşmasının ardından sözü Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir aldı. Başkan Demir; projenin şehrin gelişmesi için büyük fırsat olduğuna vurgu yaparak, projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti. İmza törenin de son sözü Ardahan Valisi Mustafa Masatlı aldı.

 

“ Proje, toplumun değişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaktır”

Vali Masatlı, “Ardahanlı Gençler ve Kadınlar Yarınlara Hazırlanıyor” projesinin, toplumun değişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacağını belirterek; projeyle birlikte Ardahanlı çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza önemli hizmetler verileceğine yürekten inandıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riayetinde doğu illerimizin kalkınması için kurulan SERKA’nın dönem başkanlığını devraldıkları bilgisini veren Vali Masatlı, Ardahan’ın gelişmesi ve kalkınması için mali destek sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmalarının ardından, Vali Mustafa Masatlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven hibe desteği almaya hak kazanan projemiz için imza attı. İmza töreni sonrası, ARÜSEM bahçesinde konuklara ikram yapıldı.