“Biz Anadoluyuz” Gençleri Üniversitemizi Ziyaret Etti

23 AĞUSTOS 2019

T.C İç İşleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Karabüklü 15 yaş altı 40 öğrenci Üniversitemizi ziyaret etti.  Ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret ederek; gençler arası kardeşlik ruhunun gelişmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşması ve kültürler arası kaynaşmanın oluşmasını sağlamak için geliştirilen proje bünyesinde öğrenciler Üniversitemizin konuğu oldu. Üniversitemiz, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler ve 8 kişilik ekip için yerleşke içerisinde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Tanıtımın ardından misafirler için Yenisey Konukevi’nde ikram yapıldı. İkram sonrası misafirler Rektörlük makamına geçerek Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’le bir araya geldi. Rektörümüz ve Genel Sekreterimiz Hadi Gergit, misafirlerle senato odasında buluşarak,  kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Tanıtım filminin gösterimi öncesi Rektörümüz, misafirlerle bir süre sohbet etti. Ardahan’ın Türkiye’nin; doğal ve kültürel özellikleriyle nadide bir şehri olduğunu belirterek, yükseköğretim döneminde kendilerini Ardahan Üniversitesi’nde görmek istediğini söyledi. Gençlere; ufuklarını genişletmelerini ve hayal kurmaktan çekinmemelerini dile getiren Rektörümüz, öğrenim hayatı boyunca kendilerine başarılar diledi. Toplantı sonrası karşılıklı hediye takdimi yapıldı. Ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.