Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

IFCHEESE” Kapanış Konferansı Düzenlendi

 

4 EKİM 2019 

Üniversitemizin Erasmus+Gençlik Programları KA2 Stratejik Ortaklıklar 2017/R1 başvuru döneminde kabul edilen ve finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan ‘‘IFCHEESE’’ peynir projesinin kapanış toplantısı bugün gerçekleştirildi. Macaristan, Yunanistan, Makedonya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Munzur Üniversitesi ’den temsilcilerin iştirakiyle Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik-idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber gerçekleştirdi.

“Ardahan bioçeşitlilik ve endemik bitkiler bakımından Türkiye’nin en zengin bölgeleri arasında yer almaktadır”

 

Rektörümüz, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “ Ardahan bioçeşitlilik ve endemik bitkiler bakımından Türkiye’nin en zengin bölgeleri arasında yer almaktadır. Süt ve süt ürünleri üretimi fabrikasyon yönteminden çok geleneksel metotlar kullanılarak yapılmaktadır. Bundan dolayı yöresel gıda ürünlerimiz sadece yurt içinden değil yurt dışında da fazlasıyla talep görmektedir. Bölgesel kalkınma noktasında Ardahan Üniversitesi kuruluşundan bu yana özellikle son üç yılda birçok başarılı çalışma yürütmüştür. “IFCHEESE” peynir projesiyle birlikte sadece yeni bir peynir üretilmiyor aynı zamanda pazarlama aşamasında izlenecek yolların neler olduğu konusunda üreticilere önemli bilgiler veriliyor” dedi.

 

“Yeni Yüksek Lisans ve Doktora Programları açılacağı müjdesini verdi”

 

Konuşmasına devam eden Rektörümüz, Yükseköğretim Kurulu’na  (YÖK) Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün birleştirilmesine yönelik sunmuş oldukları önerinin kabul edildiği müjdesini verdi. Bu gelişmeyle birlikte Rektörümüz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz başta olmak üzere birçok fakültede yeni yüksek lisans ve doktora programları açabileceklerini belirtti. Rektörümüzün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye, Üniversitemiz akademisyenlerinden aynı zamanda proje sorumlusu olan Öğr. Gör. Harun Tümer çıktı. Projenin amaçlarını anlatan Tümer proje ekibi; Dr. Serkan Kükrer, Veysel Şahin, İzzet Özhamamcı,Cemalettin Ayvazoğlu, Candan Tümer ve Enez Özkan Demirci’ye sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar proje kapsamında geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen  aromalı peynirleri tatmak için fuaye alanında toplandı.