Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemizde 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şefer Malkoç’un katılımıyla Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda bugün gerçekleştirildi. Açılış Törenine; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Barış Durgun, Ardahan Barosu Başkanı Osman Nuri Yıldız, Posof Kaymakamı Murat Mete, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Özdem, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Enver Güngör, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreterimiz Hadi Gergit, Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Üniversitemiz Daire Başkanları, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Program, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı. Büyük beğeni toplayan müzik dinletisinin ardından açılış törenine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber gerçekleştirdi.

 

Rektörümüz: “Ortak dertleri bilim olan, ülkemizin ve bölgemizin kalkınması olan gençler yetiştirmek gayreti içindeyiz”

Rektörümüz sözlerine, davetimize icabet eden bütün personelimizi, öğrencilerimizi ve değerli misafirlerimizi selamlayarak ve hoş geldiniz diyerek başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtına değinen Rektörümüz, ordumuzun bu topraklarla fitne ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğini belirterek kendilerine başarılar diledi ve şöyle devam etti : “Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda derdimiz ülkemiz ve ülkemizin kalkınması olsun. Her akademik yılı açılışında söylediğim üzere; gençler bir derdiniz olsun. Derdiniz ülkenin gelişmesi ve büyümesi olsun. Ardahan Üniversitesi olarak ortak dertleri bilim olan, ülkemizin ve bölgemizin kalkınması olan gençler yetiştirme gayreti içindeyiz. Emin adımlarla büyüyen Üniversitemiz, bilim üretmeye, artı değer katmaya devam edecektir. Yeni akademik yılın ARÜ ailesine ve bilim dünyasına hayırlar getirmesini diliyor, davetimize icabet eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a, Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan’a ve tüm değerli misafirlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Rektörümüzün ardından kürsüye Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kalkan’ın ardından kürsüye Ardahan Valisi Mustafa Masatlı teşrif etti.

Vali Masatlı: “Ardahan Üniversitesi, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak; bilgili ve çalışkan nesiller yetiştirmektedir”

Vali Masatlı konuşmasına Barış Pınarı Harekâtına katılan ordu mensuplarımıza teşekkür ve şükranlarını ileterek başladı. Ardahan Üniversitesi’nin ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak; bilgili ve çalışkan nesiller yetiştirdiğine vurgu yapan Vali Mustafa Masatlı, öğrencilerimize bin yıllık tarihi geçmişe sahip, zengin doğal güzellikleriyle ülkemizin nadide illeri arasında yer alan Ardahan’da okumaktan dolayı şanslı olduklarını söyledi. Vali Masatlı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından konuklar, “Kamu Denetçiliği Kurumu” tanıtım videosunu izledi. Tanıtım videosunun sona ermesiyle birlikte kürsüye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman)Şeref Malkoç teşrif etti.

 

Şeref Malkoç: “İrfanı yüksek insanların coğrafyasında kurulan Ardahan Üniversitesi’ni gelin, görün”

 

Kamu Başdenetçisi Malkoç, sözlerine Barış Pınarı Harekâtına katılan tüm Türk Silah Kuvvetleri mensuplarına, “Allah yâr ve yardımcınız olsun” diyerek başladı. Serhat şehir Ardahan’da irfanı yüksek insanların yaşadığını belirten Malkoç, Ardahan Üniversitesi’nin kampüsüyle, akademik-idari kadrosuyla, öğrencisiyle görülmeye değer bir üniversite olduğunu ifade etti. Türkiye’deki üniversite sayısının 250’ye yaklaştığını belirten Malkoç, her ile üniversite kararının yerinde bir karar olduğunu Ardahan Üniversitesi’ne gelerek bir kez daha anladığını vurguladı. Kamu Denetçiliğini, “Vatandaşın Avukatı” diyerek tanımlayan Malkoç, kurum olarak ortaya çıkan sorunları dostane bir şekilde çözüme kavuşturmak için faaliyet gösterdiklerini söyledi. Üniversitelerin, toplumun ufku ve kılavuzu olduğunu dile getiren Malkoç, yeni eğitim yılının ARÜ ailesi için başarılı ve hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Öztürk tarafından hazırlanan seramik çalışmayı Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a hediye etti. Şeref Malkoç ise Rektörümüze plaket takdiminde bulundu. Açılış töreni sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekildi.