Üniversitemiz ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İş Bilirliği Protokolü İmzalandı

17 EKİM 2019

Üniversitemiz ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü” Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu’nu temsilen Müdür Yardımcısı Akın Koç’un Bilim ve Sanat Merkez Müdürü Elif Dursun’un katıldığı bir törenle imzalandı. Rektörlük makamında imzalanan protokol ile Milli Eğitime bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) sunulan eğitimin niteliğini arttırmak ve eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversitemizin imkân ve deneyimlerinden yararlanması amaçlanmaktadır. Protokol çerçevesinde Ardahan MEB’e bağlı BİLSEM ’de eğitim alan özel yetenekli öğrencilere, üniversitemiz akademisyenleri tarafından patent/faydalı model, marka tasarım ve ürün bilinci oluşturulmasına yönelik çalışmaların yanı sıra, güzel sanatlar, yaratıcı yazarlık, edebiyat, drama,  robotik ve kodlama, yabancı dil, arkeoloji konularında konferans ve seminerler gerçekleştirilecektir. Bu süreçte başta Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ARÜSEM) başta olmak üzere üniversitemiz bünyesindeki tüm araştırma merkezleri ve laboratuvarlarından yararlanmaları mümkün olacak.