Coğrafya Bölümü Çıldır ve Aktaş Gölü’ne  Arazi Çalışması Düzenledi

2 KASIM 2019

Coğrafya Bölümü, 12 Ekim 2019 tarihinde Kuzeydoğu Anadolu’da yer alan Çıldır ve Aktaş Göllerine arazi çalışması düzenledi. Çevresel Sistemler ve Süreçler dersi kapsamında düzenlenen arazi çalışmasına  40 öğrenci ile Doç. Dr. Serkan Kükrer, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aykır, Dr. Öğr. Üyesi Volkan Dede ve Prof. Dr. Fatih Evrendilek katıldı. Arazi çalışması için doğal bir laboratuvar niteliği taşıyan Çıldır ve Aktaş gölleri güzergahında ilk durakta Çamlıçatak göl depoları, ikinci durakta ise Ölçek köyü yakınında yer alan Ölçek fayı ve akarsu depoları değerlendirildi. Sonrasında sırasıyla Semihaşakir köyü krateri, Çıldır ile Aktaş Gölü’nün oluşumu ve ekolojik risk değerlendirmesi üzerine eğitimler gerçekleştirildi. Arazi çalışması ile Coğrafya bölümü öğrencileri teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görme ve uygulama yapma şansına erişmiş oldular. Arazi çalışması, üniversitemiz rektörlüğüne teşekkür edilerek sonlandırıldı.