Yeni Öğrencilerimize, “Kampüsüne Hoş Geldin” Sürprizi

7 KASIM 2019

ARÜ Rektörlüğü tarafından, Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimize yönelik, “Kampüsüne Hoş geldin” etkinliği düzenlendi. Programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreterimiz Hadi Gergit, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, misafir konuşmacılar, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan gerçekleştirdi. Prof. Aydoğan, Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında çeşitli konulara değindi. Üniversite yaşamının kişinin hayatında özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Prof. Aydoğan, Ardahan Üniversitesi’nin evrensel bir ortama sahip olduğunu belirtti. Ardahan Üniversitesi’nin fiziki alt yapısıyla, akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerine ideal yükseköğrenim şartlarını sağladığını belirten Prof. Dr. Şakir Aydoğan, yeni başlayan öğrencilerimize hedef koymaları ve bu hedef doğrultusunda hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.  Rektör Yardımcımızın konuşmasını tamamlamasının ardından,  Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Psikolog Naime Dinç tarafından, “Madde ve Alkol Bağımlılığı, Davranışsal Bağımlılık” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Psikolog Dinç, sunumuna başlamadan önce izleyicilere, ‘bağımlılık’ konulu bir video gösterisi sundu. Video gösteriminin ardından sunumuna geçen Psikolog Dinç, madde bağımlılığını; vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması olarak tanımladı. Katılımcılara, bağımlılık belirtilerinden bahseden Dinç, madde bağımlılığın olası sonuçları ve zararlı konusu üzerine bilgiler verdi. Teknolojinin aşırı şekilde kullanılmasının da bir çeşit bağımlılık olduğunu dile getiren Psikolog Dinç,  kişinin teknolojiyi kullanmada iradesine hâkim olması gerektiğine ve öz denetimin şart olduğuna vurgu yaptı. Psikolog Naime Dinç’e sunumunun ardından Üniversitemiz Hukuk Müşaviri ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Kubilay Aras tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Naime Dinç’in ardından kürsüye Organ ve Doku Nakli/Kök Hücre İl Koordinatörü Dr. İshak Askeroğlu çıktı. Dr. Askeroğlu; kök hücre, organ bağışı ve akılcı ilaç kullanımı konuları üzerine konuşu. Kök hücreyi; yaşam boyu kendi kendini yenileyebilen ve ihtiyaç halinde kendi kendinden sonraki hücrelere dönüşerek hücrelerin gelişimini ve çoğalmasını sağlayan hücreler olarak tarif eden Dr. Askeroğlu, kök hücrenin başta kemik iliği kanserleri olmak üzere; lenfomalar, kalıtsal anemiler ve kalıtsal metabolik hastalıklarda kullanıldığını ifade etti. 18-50 yaş aralığında, sağlıklı ve 50 kg üzeri her bireyin kök hücre bağışçısı olabileceğini belirten Dr. Askeroğlu, ülkemizin kök hücre ve organ bağışında dünyanın gerisinde olduğunun altını çizdi. Konuşmasının bitiminde Dr. İshak Askeroğlu’na Genel Sekreterimiz Hadi Gergit tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Programda, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kök hücre bağışı konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Demirci, kök hücre bağışında bulunarak hastaya yeni bir hayat için umut ışığı olunabileceğini söyledi. Konuşmasının ardından Başkan Çetin Demirci’ye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Başkan Demirci’nin oğlu Yiğit Can Demirci için Eylül ayında Ardahan Valiliği tarafından kök hücre bağışı kampanyası düzenlenmiş, Üniversitemiz personeli dâhil olmak üzere birçok duyarlı vatandaşımız kök hücre bağışında bulunmuştu. Konuşmaların ardından, yeni üniversitelilere Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından çanta hediye edildi. Hediyelerin ardından öğrencilerimiz fuaye alanında kurulan stantları gezerek, Üniversitemiz kulüplerine kayıt yaptırdılar. “Kampüsüne Hoş Geldin” programı, öğrencilerimizin Aşık Şenlik Meydanında düzenlenen canlı müzik etkinliği eşliğinde doyasıya eğlenmeleriyle son buldu.