Rektörümüz, “Rektörler Çalıştayı”na Katıldı

16 ARALIK 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, üniversitelerin ortak sorunlarını belirlemek amacıyla İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen “Rektörler Çalıştayı”na katıldı. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz’e kıyısı olan üniversiteleri bir araya getirmek ve bölgesel sorunları tartışmak amacıyla düzenlenen Rektörler Çalıştayı’nda ilgili üniversite rektörlerine ve akademik personele uygulanan anket ile ilgili bilgi aktarıldı. Toplamda 8 bin 600 akademik personele uygulanan anketin: “eğitim-öğretim”, “araştırma-geliştirme”, “üniversitelerin bilinirliği” ve “motivasyon” konularıyla ilgili olduğunu belirten YÖK Üyesi Yaylalı, anketlerin tümünü toplayıp rapor haline getirdikten sonra YÖK’de tartışacaklarını ve anket sonuçlarını hangi üniversitede yapılıyorsa sadece o üniversitenin rektörüyle paylaşacakları bilgisini verdi. 38 rektörün katkı sağladığı Rektörler Çalıştayı iki gün sürdü.