Ardahanlı Kadınlar Seramik Sanatını Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Öğrenecek

18 ARALIK 2019

Avrupa Birliği Erasmus+  tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirilen “ wmn&ART - Çalışmayan Kadınlara Yönelik E-Öğrenme Yöntemiyle; Becerilerini ve Seramik Sanatı Hobilerini Gelire Dönüştürme (wmn&Art – e- Learning for Inactive Womer for Transferring their Talent&Ceramic Art Hobbies in to their Future İncome) başlıklı, 2019-1-TR01-KA202-074083 numaralı ve kısa adı “wmn&ART” olan projenin ilk toplantısı (kick-off meeting) dün başladı. Senato odasında gerçekleştirilen toplantıya katılan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, proje partneri olan misafirlere hoş geldin diyerek kendileriyle bir süre İngilizce sohbet etti.  Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Semra Çevik’in “wmn&ART Projesi”nin Türkiye Yürütücüsü olarak görev aldığı projede; Dr. Öğr, Üyesi Doğan Saltaş, Araş. Gör. Derya Baysal ve Araş. Gör. Özlem Gürpınar çeviri ve diğer konularda katkı sağladı. Toplantıya yurt içinden ve yurt dışından toplam 8 proje partneri katılım sağladı.  Yurt içinden katılan partnerler; Tüm Avrupa Kadınları Kültür İşbirliği ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Nevin Şişman, Galerim Sanat Galerisi Organizasyon Limited Şirketi Yetkilisi Meral Öztürk, Point Proje İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Ticaret Limited Şirketi Yetkilisi H. Altuğ Erbil oldu. Yurt dışından katılım sağlayan proje partnerlerinin isimleri ve ülkeleri ise şu şekilde; Portekiz’den Rita Souto Bizarro, Slovak Cumhuriyeti’nden Alexandra Orciwova ve Kristina Kovacova, İspanya’dan Givseppe Olmeti, Litvanya’dan Julita Pigulevkıene.

Projenin ilk toplantısında bu bölgede yaşayan ve çalışmayan (İnactive) ancak Seramik Sanatlarına ilgi duyan ve becerisi olan kadınların e-Öğrenme (e-Learning) yöntemiyle Seramik Sanatları alanında uzman kişilerden eğitim alarak hobilerini gelire dönüştürme projesine ilişkin yol haritası çizildi. wmn&ART Projesi’nde akıl hocası (mentor) olarak kimlerin yer alacağı, eğitimin ne kadar süreceği, projenin kurumsal logosunun ne olacağı konularında geniş çaplı sunumlar yapıldı.  Toplantıda üzerinde tartışılan diğer bir konu ise ev yapımı ürünlerin (Home-Based Product) nitelik ve sayı bakımından ne şekilde oluşturulacağı oldu. İki gün süren toplantı sonrası katılımcılar için şehir turu düzenlendi. Ardahan’ı yakından tanıma fırsatı bulan misafirler, yöresel yemekleri tattı. Son olarak katılımcılar için Çıldır Gölü ve Ani Harabeleri Gezisi düzenlendi.