Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi Andık

24 ARALIK 2019

Üniversitemiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Sahne Sanatları ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Hz. Mevlânâ’nın vefatının 746. yılı münasebetiyle anma programı düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Hayhan Zorba, Genel Sekreterimiz Hadi Gergit, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Mevlânâ’nın ölümsüz eseri Mesnevi’den şiirler okunmasıyla devam etti. Şiir dinletisinin ardından Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Özkan Karadavut ve öğrencilerinden oluşan ekip tarafından Hz. Mevlânâ’nın hayatını konu alan tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Misafirlerin ilgiyle izlediği tiyatro gösterisinin ardından ‘sağdan sola doğru dönerek öze dönmek ve tüm kâinatı kalple kucaklamak’ anlamına gelen Semazen Gösterimi yapıldı. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri, seyirciler tarafından yoğun alkış aldı. Şeb-i Arus Anma Programı, konuklara aşure ikram edilmesiyle son buldu.