Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Mesleki Eğitim Verildi

26 ARALIK 2019

Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Programında öğrenim gören 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine mesleki uygulama eğitimi verildi. Laborant Veteriner Sağlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ertan Doğan ve Öğr. Gör. Yasin Sarıkaya tarafından verilen eğitim, yerel bir hayvancılık işletmesinde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmeyi amaçlayan bu uygulamalı eğitimde, mezun olduktan sonra mesleki hayatlarında en fazla karşılaşacakları konulara yer verildi. Yoğun bir ilgi ve heyecanla gerçekleştirilen eğitimde öğrencilerin merak ettikleri ve sordukları konuların yanı sıra hayvan ırkları, hayvanlara yaklaşma ve tutma teknikleri, deri altı, kas içi, damar içi enjeksiyon yapma, kan alma, deri ve mukozaların muayenesi, lenf sisteminin muayenesi, vücut ısısı, solunum ve kalp frekanslarını ölçme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca işletme sahibinin isteği üzerine işletmede bulunan bir sığıra da gebelik muayenesi yapıldı.