“Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantıları”nın İlki Gerçekleştirildi

6 ŞUBAT 2020

Üniversitemiz Proje - Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen, “Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantıları”nın ilki dün gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÜSEM) binasında gerçekleştirilen toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Damal Kaymakamı A. Recai Yerlikaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Barosu Başkan Yardımcısı Baran Çoban, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, SERKA İl Koordinatörü Nurullah Karaca, TKDK İl Koordinatörü Yusuf Güder, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Küçük, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aziz Boz, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Dekanlar, Enstitü ve Araştırma Merkezi Müdürleri ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı. Program; Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Proje Uzmanı Öğr. Gör. Melike Yıldız tarafından gerçekleştirilen sunumla başladı. Sunumda proje yazma eğitimlerinin düzenlenmesi başta olmak üzere; mentörlük faaliyetleri, sunulan projelere bilimsel ve teknik destek verilmesi gibi konularda geniş çaplı bilgi verildi. Sunumun ardından Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Dursun bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Öğr, Üyesi Dursun, enstrümental analiz laboratuvarımızda gerçekleştirilen analizlerden bahsederek, yerel üreticilere sunulmuş olan yöresel ürün analizi ve coğrafi işaret alma konularında detaylı bilgi aktardı. Toplantının son sunumunu Ardahan Üniversite Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma (ARÜSEM)  Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nilcan Albayrak tarafından yapıldı. ARÜSEM’in misyon ve vizyonuna değinen Albayrak, tamamlanmış ve devam eden projelere ilişkin bir Power Point sunumu gerçekleştirdi. Sunumların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz toplantıya icabet eden katılımcılara teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün Üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar arasında gerçekleşmesi muhtemel projeler için bir tarama toplantısı düzenledik. Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi içinde kullanmadığı kaynakları diğer paydaşlar ortaklığında kullanmasını sağlayarak önemli projelere imza atmak arzusu içindeyiz. Projenin en önemli saç ayağını oluşturan; Ardahan Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Ardahan Üniversitesi ortaklığında, Ardahan’ımızın ekonomik, sosyo-kültürel ve bilimsel alanlarda gelişmesi için somut adımlar atmak istiyoruz. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan memleketimizde üreticilerimizin modern yöntemleri profesyonel kadromuzun yardımıyla uygulanmasını sağlamak ve yüksek verim sağlaması arzusu içindeyiz”. Mayıs ayının sonuna kadar, iki haftada bir farklı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı proje toplantılarının sona ermesinin ardından çalıştay kitap haline getirilecek ve rehberlik etmesi noktasında girişimcilerimizin ve üreticilerimizin hizmetine sunulacaktır.