Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemizin Öncüsü Olduğu “İktisadi ve İdari Bilimlerde Güncel Çalışmalar” Başlıklı Kitap Raflardaki Yerini Aldı

 

3 MART 2020

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ardahan Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İhsan Kurtbaş editörlüğünde hazırlanan kitap, Nobel Yayınları tarafından basıldı.

Üniversitemizin ev sahipliğinde 10-12 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen I. Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda İktisadi ve İdari Bilimler alanında sunulmuş olan makalelerden oluşan kitap, bir seçki niteliği taşıyor. Ülkemizdeki farklı üniversitelerden 25 yazarın 11 makalesinin yer aldığı kitap, İktisadi ve idari bilimler alanında hakem değerlendirmesinden geçen özgün eserlerden oluşuyor.

Kitabın bir örneğini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’e takdim eden Doç. Dr. Kurtbaş; “Uzun erimli çabalar sonucunda hazırlanan bu kitap, seçki eserlerden oluşmakta ve iktisattan, pazarlamaya; işletmeden, muhasebe ve finansmana uzanan, farklı alanlardan özgün, güncel ve ampirik çalışmalara yer vermektedir. Bu vesileyle, engin bilgi ve tecrübeleri ile bize her zaman yol gösteren ve bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen I. Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Onursal Başkanı, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber Hocamıza en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Kitabın alanyazına bir katkı sunmasını umarak okuyucusuna faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Değişen dünyada, bilgi toplumu değerlerinin en fazla hissedildiği alanların başında iktisadi ve idari bilimlerin geldiğine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, “İktisadi ve idari bilimlerin, kendi çalışma alanındaki sorunlara ilişkin, özgün ve bütünsel çözümler üreten, toplumların müreffeh bir yaşam sürebilmesi için kıt kaynakların optimum düzeyde kullanılabilmesine katkı sağlayan politikalar geliştiren, işletmelerin verimli, etkin bir şekilde yönetilmesi için stratejiler ortaya koyan ve bu bağlamda önemi her geçen gün daha da artan bir disiplin olduğunu söyledi.

Kitap vesilesiyle Doç. Dr. Kurtbaş’ı tebrik eden Sayın Rektörümüz; Üniversitemizin önayak olduğu “İktisadi ve İdari Bilimlerde Güncel Çalışmalar” adlı kitabın, ilgili okuyuculara fayda sağlaması temennisinde bulundu.