Ürettiğimiz Koruyucu Siperlikleri Türkiye’nin Her Yerine Yolluyoruz

27 NİSAN 2020

Üniversitemiz, 3D yazıcı laboratuvarını tam kapasite çalıştırarak, korona virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarının ve kamu personelinin ihtiyacı olan yüz koruyucu siperlikleri üretmeye devam ediyor. 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle 3D yazıcılarla ürettiğimiz maskeleri Ardahan il ve ilçeleri dahil olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan birçok kuruma yolladık. Siperlik yolladığımız kurumların bazıları şunlardır: Ardahan Devlet Hastanesi, Ardahan Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü, Çıldır A.S.M (Aile Sağlık Merkezi), Göle 2 No’lu A.S.M., Hanak T.S.M. (Toplum Sağlığı Merkezi), Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardahan BİLSEM, , Ardahan Çıldır 2. Hudut Taburu B.B.M.M, Kars Harakani Devlet Hastanesi, Kars/Digor İlçe Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi, Bitlis/Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tekirdağ/Çorlu Şehit Sabahattin Ergin Polis Merkezi. Üniversitemiz ayrıca; sosyal medya platformu üzerinden hizmet veren “3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi’nin siperlik taleplerini karşılamaktadır. Siperlik sayısını arttırmak amacıyla 2 adet 3D yazıcımızı daha devreye alarak üretime devam ediyoruz.