Rektörümüz TRT’de Tercih Dönemi Öncesi Üniversitemizi Anlattı

04 AĞUSTOS 2020

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal düzeyde düzenlenen fuarda, Üniversitemiz dijital ortamda tanıtılacak ve tercih yapacak olan öğrencilerin soruları cevaplanacak. Pandemi süreci etkilerini en aza indirmek için düzenlenen fuarda farklı bölümlerden temsilcilerimiz öğrencilerle buluşup, Üniversitemizin bölümleri ve imkanlarıyla ilgili bilgi verecekler. 200 üniversitenin katılacağı fuar 4-7 Ağustos arası gerçekleşecek.
Üniversitemiz standına aşağıda verilen linkten ulaşmak mümkündür:

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, TRT Haber’de Sezen Yüce moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Eğitim Editörü” programına konuk oldu. Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu ile KKTC ARUCAD Sanat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ceyda Alparslan Kuzu’nun da konuk olduğu programda, tercih öncesi öğrencilere yol gösterici bilgiler verildi. Rektörümüz, programda bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan Sağlık Bilimleri Fakültemiz hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin nitelikli bölümlerle bünyesini geliştirdiğinden bahseden Rektörümüz, son 4 yılda lisansüstü program sayımızın 3 kat arttığını belirtti. Rektörümüz, bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan diğer bir bölümümüz olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih edip kayıt yaptıran ve puan sıralamasına göre ilk 20 içinde yer alan öğrencilere, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından başarı şartlarını devam ettirmeleri halinde 4 yıl boyunca aylık 400 TL burs verileceğini belirtti. Bölgemizin ihtiyaçları ve bulunduğumuz stratejik konumumuzu gözeterek faaliyette bulunduğumuzu söyleyen Rektörümüz, bu amacımızdan hareketle Üniversitemizde seçmeli ders olarak Gürcüce ve Rusça dilleri eğitimi verildiğini söyledi. Rektörümüz son olarak Üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilerimizin ulaşım ve konaklamada hiçbir sorun yaşamayacaklarını söyledi.