Çevrimiçi (Online) Sınavlar Başarıyla Tamamlandı

02 EKİM 2020

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında online olarak uygulanan özel yetenek ve muafiyet sınavları başarıyla tamamlandı. İlahiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı  Bölümü hazırlık sınıfı muafiyet-yeterlilik sınavları ile Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı hazırlık sınıfı bitirme sınavı çevrimiçi (online) yöntemle gerçekleştirildi. Resim ve Türk Müziği Bölümüne kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz ise özel yetenek sınavına telekonferans yöntemiyle alındı. Öğrencilerimizin online sınavlarda sorun yaşamaması için YÖK ve TÜBİTAK-ULAKBİM desteğiyle internet hızımızı 2 katına çıkardık. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, akademisyenlerimize yönelik Uzaktan Eğitim Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARUZEM) Genel Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Üniversitemiz uzaktan eğitim merkezi yapılanmasının başarıyla tamamlandığını ve 2020-2021 Akademik Yılı Uzaktan Öğretim Sistemimizin hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimiz için aksaklık yaşanmadan uygulanacağını ifade etti.