Üniversitemiz  “Zaman ve Mekân: Ardahan” Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçları Belli Oldu

29 ARALIK 2020

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı, “Zaman ve Mekân: Ardahan” isimli Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. Doğal güzellikleri ile yurdumuzun nadide illerinden Ardahan’da gündelik yaşam içinde gerçekleşen olaylar, dört mevsim doğa, kar, endemik çiçekler, hayvancılık ve âşıklık geleneği gibi konuların yansıtıldığı fotoğraf yarışmasına; 125’i erkek ve 45’i kadın olmak üzere toplam 170 katılımcı 702 adet fotoğrafla katılım sağladı. Yarışmanın seçici kurulunda; Prof. Dr. Osman Ürper (Marmara Üniversitesi), Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Semra Çevik, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlimiz Gülay Demir, Fotoğraf Sanatçısı Bekir Ormancı, Anadolu Ajansı Ardahan Muhabiri Günay Nuh ile TFSF ERFOD ( Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği) Temsilcisi Seyit Ahmet Tiryaki yer aldı. TFSF tarafından şartnameye uymayan 16 adet fotoğrafın değerlendirme dışı bırakıldığı yarışmada 686 fotoğraf ilk tur elemede 2 olur onayı ile yapıldı.  İlk tur sonunda, 174 adet fotoğraf ikinci turda değerlendirilmeye layık görüldü. İkinci tur elemesi 3 olur onayı ile yapıldı. İkinci tur sonunda 81 fotoğraf elemeyi geçti. Üçüncü tür elemeleri 5 jüri üyesinin onay vermesi ile belirlendi. Geriye kalan 53 fotoğraf arasından ödül seçimi turuna geçilerek; her jüri üyesinin 1 ile 10 puan arasında not vermesi sonucunda en yüksek oy alan fotoğraflardan ilk üç tanesi ödül almaya, 50’si ise sergilenmeye değer bulundu. Birincilik ödülünü, “Geleneksel Türkmen Kıyafeti” isimli çalışmasıyla Ardahan’dan katılan Cüneyd Işık, ikincilik ödülünü “Kaz Taşıyan Çocuk” isimli çalışmasıyla Samsun’dan katılan Ufuk Seferoğlu, üçüncülük ödülünü ise “Âşık Eser” isimli çalışmasıyla yarışmaya Çanakkale’den katılan Mehmet Yener almaya hak kazandı. Ödül kazanan yarışmacılara ödülleri COVID-19 pandemisi dolayısıyla belirlenecek olan ileri bir tarihte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından verilecektir. Ardahan Üniversitesi olarak dereceye giren eser sahiplerini tebrik eder, tüm katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü teşekkür ederiz.

Sergilenmeye değer fotoğrafların listesi için:https://sonuc.tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma-sonuc/sonuc/zaman-ve-mekan-ardahan-fotograf-yarismasi-tr