Üniversitemiz Yüksek Lisans Programlarına Bir Yenisini Daha Ekledi

12 ŞUBAT 2021

Üniversitemizde son 4 yıl içinde açılan Yüksek Lisans programı sayısı her geçen gün artıyor. Nitelikli bilgi üretimi ve aktarımı anlayışı ile göreve geldiği günden bu yana pek çok önemli çalışmaya imza atan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve ekibi tarafından gerçekleştirilen girişimler neticesinde YÖK, Çevre Sağlığı Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifi kabul etti. Bu programla birlikte; Ardahan’ımızın ve bölgemizin bakir doğası ile endemik bitki örtüsünün korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu sayede, yöremize özgü tarımsal ve hayvansal üretim sistemlerinde doğal girdi kullanılmasının devamlılığı sağlanarak bölgesel kalkınmaya destek verilecek.