Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Ardahanlı İş İnsanları Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’mizi Gezdi

03 MART 2021

Üniversitemiz Yenisey Kampüsü’nde yer alan ve yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’mizi, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve beraberinde yer alan; Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Yakup Aksel ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Havva Vanlı konuklara tanıtarak gezdirdi. Tanıtım gezisine Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci ve Ardahan’ın değerli İş İnsanları; Polat Nalbant, Nesrin Aslangörür, Serhat Aslangörür, Cenk Turan, Bülent Tekgül ve Doğancan Gündoğdu katıldı. Rektörümüz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ATSO Başkanımız Çetin Demirci ve değerli iş insanlarımız, geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler Üniversitemizi öğrencilerimize daha yaşanılır, daha fazla imkân sunan bir üniversite haline getirmeye çalışıyoruz ve bunun için projeler üretiyoruz. Bu projelerden biri de şu an içinde bulunduğumuz Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’mizdir. Bu proje, Üniversitemizde bir öğrenci yaşam merkezi ve sosyal alan ihtiyacını karşılayacak olan önemli bir projedir.  Kış mevsiminde, kampüsümüzde sosyal alanları kısıtlı olan öğrencilerimizin daha keyifli ve verimli vakit geçirmeleri amacıyla kompleksimizi inşa ettik. 4 yılını kampüsümüzde geçiren öğrencilerimiz için böyle çok fonksiyonlu bir mekân büyük bir ihtiyaçtı, bizler de bu ihtiyacı karşılamaya çalıştık. Öğrencilerimize sunduğumuz her türlü hizmette olduğu gibi burada da verilecek olan hizmeti büyük bir itina ile kontrol edeceğiz.

Ardahan Üniversitesi olarak, Yaşam Merkezi’mizde yer alan işletmelerin faaliyetlerini Ardahanlı girişimcilerin üstelenmesini arzu ediyoruz. ATSO Başkanı Çetin Demirci Bey ile birlikte sizi davet ederek, projemizi yerinde görmenizi arzu ettik. İçerisinde yüzme havuzu, fitness salonu, bowling salonu, sinema, kafeler ve farklı türde işletmelerin de yer alacağı kompleksimiz Ardahan için birçok ilki içinde barındırmaktadır. Artık kompleksimizde sunacağımız bu sosyal aktiviteler için, insanlar başka şehirlere gitmek durumunda kalmayacaklar. Çünkü biz bu sosyal alanların şehirde yaşayanlara da açılarak, bu imkânlardan onların da faydalanmalarını arzu ediyoruz.”

Rektörümüz konuşmasının ardından Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Yakup Aksel ile birlikte konuklarına merkezi gezdirdi. Rektörümüz konuşmasını bir kez daha geldikleri için konuklarına teşekkürlerini ve saygılarını sunarak bitirdi. Ardahanlı İş İnsanlarımız da Üniversitemizde bu projeleri görmekten duydukları memnuniyet ve heyecanı dile getirdi. Tanıtım gezisi, Rektörümüzün konuklarımıza hediye takdim etmesi ile son buldu.