Rektörümüz 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na Katıldı

25 MAYIS 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi, TRT, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) iş birliğiyle hazırlanan 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumuna katıldı. ATO Congresium’da düzenlenen sempozyuma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, devlet yöneticileri, akademisyenler ve gazeteciler panelist olarak katıldı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır” diyerek;  "Daha düne kadar ’marjinal’ kabul edilen kimi ırkçı akımların artık siyasetin merkezine yerleşmeleri, Batı’nın içine düştüğü bataklıktan kurtulmak yerine derine gömülmeyi tercih ettiğinin işaretidir” ifadelerini kullandı. “Özgürlüklerin ortadan kalktığı bir yerde refahın da uzun süre varlığını sürdüremeyeceği gerçeğine sırtını dönenler aslında İslam’a değil kendi geleceklerine düşmanlık ettiklerini" dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlara yönelik bu yeni ırkçılık, Batılıların kendileri tarafından ’İslamofobia’ adıyla yumuşatılmak istense de biz gerçekte yapılanların İslam düşmanlığı olduğunu gayet iyi biliyoruz” dedi.