Üniversitemizde “Zaman ve Mekân: Ardahan” Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

28 MAYIS 2021

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı, “Zaman ve Mekân: Ardahan” isimli Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, İl Defterdarı Doğan Adıgüzel, SGK İl Müdürü Aziz Boz, Ziraat Bankası İl Müdürü Şefika Akar, Üniversitemiz fakülte dekanları, daire başkanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile devam eden programda yarışma koordinatörü ve seçici kurul üyesi akademisyenimiz Doç. Dr. Semra Çevik bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Çevik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından “Zaman ve Mekân: Ardahan” konulu fotoğraf yarışmasının düzenlenmesinde öncülük ettiği için kendilerine teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Çevik konuşmasında yarışmaya ilişkin veriler paylaşarak jüri değerlendirme süreci hakkında bilgi verdi. Doç Dr. Çevik yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra kürsüye teşrif eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, sanatın kendi dili olduğunu ve onu anlamamız gerektiğini dile getirerek sanatçıların medeniyetin manevi taşıyıcıları olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Yıldız sözlerini; “Ardahan’daki güzellikleri görüp, kendi fikrî süzgecinden geçiren ve bu eserlerini toplumla paylaşma nezaketi gösteren sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz” diyerek sonlandırdı. Konuşmaların ardından seçici kurulda yer alan üyelere teşekkür belgesi, müzik dinletisi gerçekleştiren Üniversitemiz öğrencilerine de katılım belgesi takdim edildi. Daha sonra yarışmada “Geleneksel Türkmen Kıyafeti” fotoğrafıyla birinci olan Cüneyd Işık, “Kaz Taşıyan Çocuk” fotoğrafıyla ikinci olan Ufuk Seferoğlu ve “Aşık Caner” fotoğrafı ile üçüncü olan Mehmet Yener’e temsili çekleri ve teşekkür belgeleri Başkan Faruk Demir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar tarafından verildi. Törende ayrıca yarışmaya katkı sunan Ziraat Bankası İl Müdürü Şefika Akar’a plaket takdim edildi. Program dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların bulunduğu serginin gezilmesiyle son buldu.