Rektörümüz "Ata Tohumu Kavılca Buğdayı Projesi" Tanıtım Programına Katıldı

07 HAZİRAN 2021

Tarım ve Orman Bakanlığımızca hayata geçirilen “Ata Tohumları, Bu Topraklardaki Geçmişimiz ve Geleceğimizdir Projesi” kapsamında ilimizde 13 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Kavılca buğdayının yeniden ekimi yapılarak üretime kazandırılması dolayısıyla proje tanıtım programı düzenlendi. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Çıldır ilçesi Aşık Şenlik Mahallesi’nde gerçekleştirilen projenin tanıtım programına; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Ardahan protokol üyeleri, kurum müdürleri, kavılca buğdayına alım garantisi sunan UNO firmasının yetkilileri ve kavılca buğdayı üreticileri katıldı. Bakan Yardımcısı Işıkgece, burada yaptığı konuşmada, mevcut projelerle bölgelerin kıymetlendiğini belirtti ve bu tür projelerin biyoçeşitliliğimizi korumadaki önemini vurguladı. Programın ardından Bakan Yardımcısı Işıkgece, Vali Öner, Rektörümüz ve diğer konuklar akşam yemeği için Üniversitemiz Yenisey Konukevi’ne teşrif ettiler. Rektörümüz, yemeğin ardından Bakan Yardımcısı Işıkgece ve diğer konuklara Üniversitemiz tarafından 20-22 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen ve milli mücadelenin işaret fişeği olan Ardahan kongrelerinin aydınlatıldığı, çevre illerin ve Kafkasya’daki ülkelerin tarihine ışık tutan “100. Yılında Ardahan Kongreleri Sempozyumu” sonrası yayınlanan “100. Yılında Ardahan Kongreleri” kitabını takdim etti.