II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı

11 HAZİRAN 2021

Üniversitemiz tarafından bu yıl 2.si düzenlenen, II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi, alanında uzman 7 davetli konuşmacının söz aldığı ana oturumlarla, 170’in üzerinde bildirinin sunulduğu paralel oturumlarla başarıyla tamamlandı. 8-9-10 Haziran 2021 tarihlerinde, yoğun ilgi ve verimlilikle yürütülen sempozyum dün itibariyle sona erdi. Başta İrlanda ve Kırgızistan’dan olmak üzere 7 uluslararası davetli konuşmacı oturumlarının yanı sıra 41 paralel oturumla sürdürülen II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi, Polonya’dan Hindistan’a, Norveç, Litvanya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden Avustralya’ya kadar 300’ün üzerinde katılımcı ve dinleyicinin yoğun ilgisi ve kıymetli katkılarıyla tamamlandı. Sempozyumla eş zamanlı olarak ziyaretçilerin ilgisine açılan sanal sergi ise 60’tan fazla eserle iki ay süreyle açık kalacak. Sempozyumun son oturumuna katılan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Biber ve ardından sempozyum düzenleme kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Okan Akkın kapanış konuşmalarında, davetli konuşmacılara, katılımcı ve dinleyicilere ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.