Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Okan AKKIN, TRT Erzurum Radyosu’nda ’’Doğunun Sesi’’ Programına Konuk Oldu

14 HAZİRAN 2021

Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Okan Akkın, TRT Erzurum Radyosu’nda ’’Doğunun Sesi’’ programının canlı yayın konuğu oldu. Dr. Öğr. Üyesi Akkın bu yıl ikincisi düzenlenen II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi hakkında bilgi verdi. 8-9-10 Haziran 2021 tarihlerinde sempozyumun başarıyla sonlandığını, sergimizin ise 15 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edeceği bilgisini verdi. Dr. Öğr. Üyesi Akkın konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Sempozyumumuz başta Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Rusya, Çin, Hindistan, ABD, Litvanya, Polonya, Belçika, Birleşik Krallık, Yunanistan ve Meksika’dan katılımcı ve dinleyicilerin eşliğinde düzenlendi. Paralel ve ana oturumlara katılan dinleyicilerin sayısı 300’e yakındı. Bu ilgi bizleri oldukça mutlu etti. Etkinliğimizde titizlikle üzerinde durduğumuz birtakım unsurlardan bahsetmek isterim: Bilimsel etkinliklerin akademik niteliğini belirleyen üç temel husus vardır. Bunlardan ilki çift-kör hakemli değerlendirme, ikincisi tematik etkinlikler düzenleme ve son olarak da disiplinler arası çalışma yürütmedir. Uluslararası Mitoloji Sempozyumumuz kayıt sistemine gönderilen yaklaşık 400 bildiri, bu hususlar kapsamında titizlikle ve son derece objektif bir değerlendirme sürecinden geçti. Böylece sunulmaya hak kazanan bildiriler akademik etiğe yaraşır bir yöntemle belirlenmiştir.”  Dr. Öğr. Üyesi Akkın, I. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu’nda olduğu gibi bu sefer de ilgi ve desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Biber’e teşekkürlerini sundu ve Üniversitemizin yönetimsel vizyonu sayesinde sempozyumun başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Sözlerine, sempozyum süresince destek olan kurum çalışanlarına teşekkür ederek devam eden Dr. Öğr. Üyesi Akkın, ayrıca serginin düzenlenmesinde emeği geçen Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Semra Çevik, Arş. Gör. Özlem Gürpınar ve resim bölümü öğretim üyelerine de teşekkürlerini sundu. Üniversitemiz Felsefe Bölümü koordinasyonluğunda yürütülen II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi düzenleme kurulunda yer alan hocalara da ayrı ayrı teşekkür etti. Dr. Öğr. Üyesi Akkın, sempozyum özet ve tam metin kitaplarının haziran ayı sonunda elektronik ve ücretsiz olarak Üniversitemiz web sitesinde, dileyen herkesin erişimine açık olacağı bilgisini verdi.

Programın tamamına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Link: https://youtu.be/5GI9W3T-2jM