Rektörümüz KAIDER’in Düzenlemiş Olduğu Kahvaltıya Katıldı

21 HAZİRAN 2021

Üniversitemizin, Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAIDER) ile ortaklaşa düzenlediği “Zaman ve Mekân: Ardahan” isimli sergi öncesi, KAIDER Başkanı Tarık Aksakal, KAIDER Onursal Başkanı Av. Serkan Kaya, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Derneği Mütevelli Heyeti Üyeleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı KAIDER’in düzenlemiş olduğu kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası Av. Serkan Kaya selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler. Daha sonra kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, KAIDER ile ortak düzenlediğimiz sergiye ilişkin şu sözlere yer verdi: “Burada bulunmamıza vesile olan ve geçen sene başlattığımız “Zaman ve Mekân: Ardahan” isimli TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı Ulusal Fotoğraf Yarışmamıza Türkiye genelinde 700’ü aşkın fotoğraf ile katılım oldu. Bugün burada ödül alan üç fotoğraf ile sergilenmeye hak kazanan elli fotoğrafı sizlerin ilgisine sunacağız. Yarışmanın düzenlenmesinde çok değerli katkıları olan Resim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Semra Çevik’e, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras’a, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmamıza sponsor olan Ziraat Bankası Ardahan Şubesi’ne de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. “Zaman ve Mekân: Ardahan” fotoğraf sergimizin ilkini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrakileri ise Ankara, Bursa ve Kocaeli’de yapmayı planlıyoruz.” Rektörümüz konuşmasının devamında Ardahan Üniversitesi olarak, Ardahan’ın kültürünü, değerlerini daha tanınır bir hale getirmek için özel bir gayret içinde olduğumuzun altını çizdi. Rektörümüz sözlerini, bu sene bünyemize kattığımız Türk Halk Oyunları ve Gastronomi programlarının öğrenci alımına başlayacağını ve bu programlar sayesinde bölgemizin kültürel değerlerinin canlanacağını söyleyerek noktaladı.