Üniversitemiz, "Woman&Art" Eğitim Programıyla Ev Kadınlarına Destek Oluyor

09 EYLÜL 2021

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Semra ÇEVİK TRT Erzurum Radyosuna konuk oldu. Çevik söyleşide eğitim programına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Woman&Art (Kadın ve Sanat Eğitim Programı) Ulusal Ajansın Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklılar Projesi çerçevesinde hayata geçti. Bu proje Ankara’da bulunan Galerim Sanat Galerisinin önerisiyle ve Ardahan Üniversitesinin liderliğinde Ulusal Ajansa sunuldu. 9 ortağı bulunan ve Türkiye dâhil olmak üzere 5 yabancı ülkenin katılım sağladığı projemiz Ulusal Ajansta kabul edildi.”

Doç. Dr. Semra ÇEVİK radyo programında ayrıca şunları kaydetti: “ Bu projemizin amacı çalışmayan ev kadınlarına yeteneklerini keşfetme, hobi edinerek boş vakitlerini değerlendirmek. Yaş grubu 25-54 arasında olan ve belli bir mesleki deneyimi olmayan tüm kadınlar bu programa başvurabiliyor. Kadınlarımızın seramik sanatıyla hobilerini geliştirerek kendilerine bir gelir olarak dönüştürüyoruz. Online olan bu eğitimlerimiz PDF ya da e-kitap formatında yazılı içerikler hazırladık. Dileyen kadınlar bu kitaplardan yararlanarak ve videoları izleyerek seramik sanatını öğrenebilirler. Evlerinde küçük çaplı olarak uygulamalı çalışmalar da yapabilirler. Bu öğrenimi aldıktan sonra küçük bir teste tabir tutuluyorlar. Öz değerlendirme testinden sonra puanlarını alacaklar. Derslerini takip eden ve yapılan sınavlarda başarı gösteren adaylara sertifika veriliyor. E-öğrenimden sertifikasını alan adaylara evlerinde çalışabilme fırsatı veriyoruz. Yani seramik el işçiliği yapan mikro girişimcilik dersleriyle evlerinde çalışabilecekler. Bunların yanında Güzel Sanatlar mezunu olup iş bulamayan kadınlarımızı da düşündük. Temel sanat eğitimi almış ama seramik bilmeyen kadınlarımıza, seramik eğitimi veriyoruz. Öğrenimleri bittikten sonra projemiz dâhilin de öğretmenlik yapabiliyorlar. Ev kadınlarıyla üreten, gelişen bireyler oluyoruz.”