Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz, Kâğıtsız Erasmus (EWP) Sistemine Dâhil Oldu

22 EYLÜL 2021

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar neticesinde Ardahan Üniversitesi, YETKİM Kimlik Federasyonu tarafından faaliyet gösteren ev kurum veya servis sağlayıcı ağına katılan ilk 15 üniversite arasında yer aldı. Bu katılımla beraber, “Kağıtsız Erasmus” (Erasmus Without Paper) sürecine geçiş için önemli bir adım atılmış oldu. Kağıtsız Erasmus (EWP) süreci 2021-2027 yıllarını kapsayan yeni dönemde kademeli olarak öğrencilerin öğrenim sözleşmelerinin online olarak hazırlanması ve imzalanması, kurumlar arası anlaşmaların online olarak gerçekleştirilerek yönetilmesi ve hareketliliklere ilişkin yazışmaların online olarak gerçekleştirilmesi gibi önemli değişimleri içermektedir.

YETKİM Nedir?

YETKİM, Ulusal Akademik Ağı ULAKNET’e bağlı yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kurulmuş kimlik federasyonudur. YETKİM, web kaynakları için Tek Oturum Açma (TOA) yöntemi ile kimlik doğrulama ve yetkilendirme altyapısı sağlar. Bu altyapı ile kurumlar arası web kaynaklarına erişim basit ve güvenli olur. TOA, tek bir kullanıcı ile tek oturum açarak tüm servislere erişim sağlayan bir kimlik doğrulama ve yetkilendirme mekanizmasıdır.

YETKİM aynı zamanda eduGAIN üyesidir. eduGAIN Avrupa Akademik ağı GEANT tarafından işletilen küresel bir hizmettir. 73 farklı ülkenin eğitim ve araştırma ağları tarafından işletilen federasyonların katılımı ile 2 bin 600’den fazla kimlik sağlayıcısı ve bin 800’den fazla hizmet sağlayıcısı aynı çatı altında toplanmıştır.

YETKİM Katılımcılar web sitesi: https://yetkim.org.tr/katilimcilar/