ARÜ, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde 2. Kez Yer Aldı

26 EKİM 2021

Üniversitemiz Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan öğretim üyemiz Doç. Dr. Yeliz Demir, ABD Stanford Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2. kez yer aldı. Doç. Dr. Demir, Toksikoloji alanında 53 bin 247 kişi içerisinde geçen yıla göre sırasını 252 basamak birden artırarak 135. sırada yer aldı. Demir, ayrıca yine bu yıl Tıbbi ve Biyomoleküler Kimya dalında da dünya çapında 2’lik dilime girerek 88 bin 725 kişi içerisinde 913. sırada yer aldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2. kez yer alan akademisyenimiz Doç. Dr. Yeliz Demir’i tebrik ederek, Ardahan Üniversitesi’nin dünyanın en saygın üniversiteleri arasındaki yerinin tescil edilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.