Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen “2.” Üniversitesi Oldu

19 KASIM 2021

Üniversitemiz, 2020-2021 URAP (University Ranking by Academic Performance) verilerine göre Türkiye’de en hızlı yükselen üniversiteler arasında “2.” oldu. Dünyada ve Türkiye’deki üniversitelerin gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek üzere, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından kurulan URAP, bu alanda ülkemizdeki tek bilimsel kurum olarak biliniyor. Bu sene yedi kategoride üniversiteleri sıralayan URAP, her yıl bu verileri kamuoyu ile paylaşıyor. Üniversitemiz yayın ve proje konusunda önemli bir çıkışa imza atarak, Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversiteleri (179 üniversite) arasında “2.” oldu. Son 5 yılda önemli başarılara imza atan Üniversitemiz bilimden sanata, kültürel faaliyetlerden spora kadar yaptığı çalışmalarla akademi dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Uygulama ve proje odaklı misyonuyla Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Üniversitemiz gerek misyon, vizyon, amaç ve hedefleri gerekse yapmış olduğu plan ve çalışmaları ile bölgesel ve evrensel kültüre önemli katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir.

“Üniversitemizin Bilimsel Başarıları 2021-2022 URAP Verileriyle Tescillendi”

Üniversitemiz uluslararası bilimsel yayın sıralamasında da hızla zirveye doğru çıkmaktadır. Uluslararası yayın sayımız 4 yıl içinde 40’tan 120’ye yükselmiştir. Ayrıca uluslararası yayınlarda Üniversitemizin atıf alma sayısı son 4 yılda büyük bir rekora imza atarak 102’den 1052’ye yükselmiştir. İstikrarlı ve yenilikçi çalışmalarımız, URAP sıralamalarına hızlı ve nitelikli yükseliş olarak yansımaktadır. Öyle ki 2020 Yılında devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 12 sıra yükselerek 125. sıraya yerleşen Ardahan Üniversitesi, 2021 yılında 19 sıra yükselerek 106. sırada yer almıştır.

Bu verilerden hareketle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber şu sözlere yer vermiştir:

“Bilimsel çalışmalarıyla ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına olduğu kadar ülkemizin gelişimine de destek veren Üniversitemiz, göstermiş olduğu bilimsel performansla önemli bir başarı elde etmiştir. Bu önemli başarı kuşkusuz Üniversitemizi sahiplenip aidiyet duygusuyla hareket eden öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin ve öğrencilerimizin üstün gayretleri sayesinde olmuştur. Bilim dünyasına yaptıkları katkıdan dolayı bu başarının sahibi olan tüm ARÜ ailesini tebrik ediyor, gösterdikleri başarıların devamını diliyorum. İnanıyorum ki Üniversitemiz bundan sonra da görevine odaklı bir yönetim anlayışıyla yolundan sapmadan ve üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hem bilim dünyasına hem de bölgesine ve ülkesine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir. Başarılarımızdan güç alarak, hep birlikte daha büyük başarılara imza atmak dileğiyle…”

Üniversitemizin son 5 yıldaki yükselişini gösteren tablolar aşağıda sunulmuştur.