Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Ardahanlı Minikler İkinci Yuvasına ARÜ’de Kavuştu

30 KASIM 2021 

Üniversitemiz kampüsünde yer alan Şehit Caner Çelik Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Şehit Caner Çelik Anaokulu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol ve çalışma ekibi, Göle Kaymakamı Haluk Koç, Şehit Caner Çelik’in ailesi, İl Müftüsü Remzi Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir, Baro Başkan Yardımcısı Songül Şit, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç, Fatih İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Öztürk, basın mensupları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Şehit Caner Çelik’in ağabeyi Sayın Şentürk Çelik’in konuşmasıyla devam etti. Çelik konuşmasında, Şehit Caner Çelik’in isminin okulumuza verilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ardahan Üniversitesi olarak güzel günlerden birine daha şahitlik ediyoruz. Göreve başladığımız ilk günlerden itibaren akademik ve idari personelimizin ihtiyaç duyduğu alanlardan biri Ardahan Üniversitesi’nde kreş ve anaokulunun açılması ve hizmete alınmasaydı. Harcadığımızın emeklerin sonucu olarak bugün, Şehidimizin ismini verdiğimiz okulumuzu açıyoruz. Şehit Caner Çelik’in ailesine burada olmalarından dolayı ve teklifimizi kabul edip okullarımıza Şehidimizin adını vermemizi kabul ettikleri için şükranlarımı arz ediyorum. Şehidimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler için çok önemli olan bu projenin büyük ortağı TANAP oldu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, okulumuzun yapılmasında bizlere ciddi bir destek sağladılar. Projemiz iki bölümden oluşuyor, bunlardan biri anaokulu diğeri ise kreş olarak hizmet vermektedir. Şehit Caner Çelik Anaokulu kısmını, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze süresiz ve koşulsuz olarak devrettik ve onlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Projemizin kreş bölümü ise Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yönetilmektedir.” Rektörümüz kreş ve anaokulu hakkında verdiği bilgilerin ardından Şehit Caner Çelik’in ailesine, Ardahan Eski Valisi Mehmet Emin Bilmez’e, Valimiz Hüseyin Öner’e, Ardahan Milletvekilli Prof. Dr. Orhan Atalay’a, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut’a, Ardahan Eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel’e, Ardahan Belediyesi’ne, Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’na, Er-Kan İnşaat’a, ikmal işlerini gerçekleştiren Olgun Gür İnşaat ve Fatih İnşaat’a, maddi manevi desteklerini esirgemeyen TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol’a şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Rektörümüzün ardından kürsüye çıkan TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı kapsamında fon desteği sağladığımız Ardahan Üniversitesi Şehit Caner Çelik Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Şehit Caner Çelik Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde sadece boru hattı şirketi gibi çalışmayıp, sosyal ve çevresel alanlarda da harcanmak üzere ciddi bir fon ayırdık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz program Türkiye’de belki de bir ilk oldu. Ardahan ilimize birçok yatırım yaptık. TANAP olarak biz Ardahan’da uzun yıllar bulunacağız. Birlikte yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz.” Düzyol konuşmasını projede emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı. Tören kurdele kesme merasimi ardından anaokulu ve kreş gezisi ile son buldu.