Üniversitemiz Ardahan Tanıtım Günlerine Çıkarma Yaptı

03 ARALIK 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı ve ekibi, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ekibi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Türk Müziği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Basın ve Halkla İlişkiler ekibi, Ankara ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen  “Ardahan ve İlçeleri Tanıtım Günleri”ne katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan programa; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ATSO Başkanı Çetin Demirci, iş adamları, belediye başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı. Halk oyunları gösterisinin gerçekleştirildiği program, Üniversitemiz tarafından geçen yıl düzenlenen “Zaman ve Mekân: Ardahan” konulu fotoğraf yarışması sergisinin gezilmesiyle devam etti. Serginin ardından Rektörümüz, stantları gezerek hemşehrilerimizle sohbet etti. Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, “Fikir Çatısı” sloganıyla etkinlikte bir stant açtı. Yoğun ilgi gören stant da, proje uzmanı akademisyenlerimiz, Ardahan’da ve ilçelerinde yatırım yapmak isteyen girişimcilere proje öneri hazırlama ve başvurucu süreçlerine ilişkin destek sağlamaktadır. Fuarın ilk gününde konuklar onuruna bir akşam yemeği düzenlendi. Yemekte konuşan Rektörümüz şunları kaydetti: “Biz Ardahan Üniversitesi olarak Ardahan için yapılan her güzel işte olmaya çalışıyoruz. Ardahan Üniversitesi Ardahan için son derece önemlidir. İlimizin bilim üssüdür. Üniversiteler şehirden kopuk ve şehir sorunlarına uzak gibi eleştiriler her ilde yapılmaktadır. Biz bu eleştirilere karşı, şehrimizden fiziki olarak bir miktar uzak olsak da ARÜSEM’de (Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) her yaş grubundaki gençlerimize ve kadınlarımıza kurslar düzenleyerek, proje üretmelerine katkı sağlayarak, Planeteryum’da (Gezegen Evi) çocuklarımıza yaşadığımız dünyanın ve evrendeki yerinin anlaşılmasına katkıda sağlayarak, eğlendirirken onları bilgilendirerek bu fiziksel uzaklığı en aza indirmeye çalışıyoruz”. Üniversitemizin 2020-2021 URAP verileri ve 2020 YÖK Karnesindeki başarılarımıza dikkat çeken Rektörümüz, bölgemizin bilim üssü olarak insanımıza ve ülkemize faydalı olmaya devam edeceğimizi belirtti. 4 Aralık 2021 günü saat 15.00’da Güzel Sanatlar Fakültemiz Türk Müziği Bölümü’nün konser düzenleyeceği tanıtım günleri etkinliği 5 Aralık’a kadar devam edecek.