2020 YÖK Karnesi Başarımızı Bu Yıl da Tescilledi

09 ARALIK 2021

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “2020 Yılı Üniversite İzleme Kriterlerini” esas alarak hazırladığı 2020 YÖK Karnesini yayınladı. Üniversitelerin dört ana başlıkta değerlendirildiği raporda, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” kategorilerine yansıyan başarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam etmektedir. Son olarak URAP’ın (University Ranking by Academic Performance) 2020-2021 verilerinde Türkiye’nin en hızlı yükselen 2. üniversitesi olan ARÜ başarısı, 2020 YÖK karnesine de yansımış oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitemizin başarısının tesadüf olmadığını belirterek akademik ve idari personelimizin yoğun çalışmaları neticesinde bu noktaya geldiğimizi ifade etti. Aşağıdaki tabloda Üniversitemizin 2019-2020 yılları verilerindeki değişime yer verilmiştir.