Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz, Prof. Dr. Günay Karaağaç İçin Anma Töreni Düzenledi

10 ARALIK 2021

Üniversitemiz, 09 Aralık 2021 tarihinde hayatını kaybeden İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Günay Karaaağaç için bir anma töreni düzenledi. Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, akademik ve idari personelimiz, Karaağaç’ın eşi ve kızı, arkadaşları ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Rektörümüz, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Şenel ve Araştırma Görevlisi Merve Kolikpınar emekli Profesör Osman Fikri Sertkaya’nın Günay Hocamız için yazdığı mektubu içeren birer konuşma gerçekleştirdi.  

Rektörümüz: “Türkçe yaşadıkça, öğrencileri onu örnek aldıkça hep aramızda olacak”

Günay hoca, Türkçe üzerine önemli eserler bırakan değerli bir hocamızdı. Allah bize nasip etti Üniversitemize bu dev eserlerin sanıyorum zirvesini bıraktı. Türkçenin etimolojisi üzerine Türkiye’de yayınlanmış en önemli sözlük olacak bu eserin yayınlanmasını canı gönülden temenni ediyor ve destekliyoruz. Bu konuda ailesinin desteğine ihtiyacımız olacağını ifade ediyoruz ama şunu söyleyelim ki; Türkçe yaşadıkça hoca hep aramızda olacak onun öğrencileri yaşadıkça onu örnek aldıkça hep aramızda olacak. Biz de Ardahan Üniversitesi olarak onu unutmayacağız yaşatmaya çalışacağız. Tüm üniversite mensuplarımıza, ailesine ve öğrencilerine baş sağlığı diliyoruz. Öğrencilerinden ricamız hocamızın çalışkanlığını, kimliğini ve kişiliğini kendinize örnek edinin. Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun.

Son iki ay içerisindeki iki büyük kaybımız oldu.  Bundan önce de Kasım ayı başında Prof. Dr. Bekir Deniz hocamızı uğurlamıştık. Bekir hocamız Üniversitemizin çok değerli bir mensubuydu. Bu vesileyle Bekir hocamızı rahmetle anıyoruz.

Tören, Üniversitemiz Kampüs Camii İmam Hatibi Yavuz Selim Özarslan tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.