Öğrencilerimize “Kadına Yönelik Şiddet ve Uyuşturucu ile Mücadele” Konulu Konferans Verildi

13 ARALIK 2021

Çıldır Meslek Yüksekokulumuzun konferans salonunda, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ve Uyuşturucu ile Mücadele” konulu öğrencilerimizi bilinçlendirme ve bilgilendirme semineri düzenlendi. Bu kapsamda uluslararası ödül alan KADES (Kadın Destek) Uygulaması, UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele) Uygulaması ve JAK (Jandarma Arama Kurtarma) Timi tarafından kullanılan malzemeler hakkında tanıtımlar gerçekleştirildi. 2. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Hakan Kutlu, Çıldır Meslek Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. İhsan Kurtbaş ve akademisyenlerimizin katıldığı “Kadına Yönelik Şiddet ve Uyuşturucu ile Mücadele" konulu programa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde şu sözlere yer verildi: “KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, TC kimlik numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşmasını sağlamakta ve yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahale edilmektedir.”