ARÜ Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günlerinde

17 ARALIK 2021

Üniversitemiz, KAI (Kars-Ardahan-Iğdır) Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’ne katıldı. İstanbul’da düzenlenen Tanıtım Günleri, Kafkas dans gösterisi ile başladı ve çeşitli yöresel etkinliklerin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.  Tanıtım günlerinin açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Eski Valisi Seyfettin Azizoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, Resim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Semra Çevik, Ardahan ilçe belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Açılışta kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz, Kars-Ardahan-Iğdır bölgesi değerlerinin tanıtılmasında büyük önem taşıyan tanıtım günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardahan’ı büyük şehirlerde tanıtmanın gayreti içinde olduğumuzu belirten Rektörümüz, davetli ve katılımcıları ARÜ standı ile “Zaman ve Mekân: Ardahan” Fotoğraf Sergimizi gezmeye davet etti.

Rektörümüz konuşmanın ardından, stantları gezerek hemşerilerimizle sohbet etti. Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, “Fikir Çatısı” sloganıyla etkinlikte bir stant açtı. Yoğun ilgi gören stantta, proje uzmanı akademisyenlerimiz, Ardahan’da ve ilçelerinde yatırım yapmak isteyen girişimcilere proje öneri hazırlama ve başvurucu süreçlerine ilişkin destek sağlamaktadır. Tanıtım günleri etkinliği 19 Aralık’a kadar devam edecek.