Üniversitemiz "İklim Değişikliğinin Ardahan Üzerindeki Etkileri" Paneline Katıldı

22 ŞUBAT 2022

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber,  Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Değişikliğinin Ardahan Üzerindeki Etkileri Paneline katıldı. Panele, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, il protokolü ve STK temsilcileri katıldı. Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Şeref Kılıç, Prof. Dr. Tuncer Demir, Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Üniversitemiz akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Özlem Eştürk ve SECAP Proje Lideri Daiva Matonienė katıldı. Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Özlem Eştürk, “Küresel İklim Değişikliğinin Ardahan Arıcılığına Etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Panel sonunda kürsüye teşrif eden Rektörümüz, Ardahan Üniversitesi’nin Ardahan için gerçekleştirilen her projede yer aldığını ve temel proje ortağı olduğunu belirtti. Üniversitemizin, Ardahan’ın ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik yönden kalkınması ve ilerlemesi için öncülük ettiğini ve bu amaçlar doğrultusunda bilimsel faaliyetler yapmak üzere kendisine bir vizyon belirlediğini belirten Rektörümüz,  bu vizyon çerçevesinde üniversite olarak Ardahan ilinin kalkınmasının üç ana başlıkta ele alındığını ve bu başlıkların;  tarım ve hayvancılık, turizm ve dış ticaret olduğunu ifade etti. SECAP ( Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı) Litvanya Proje Lideri Daiva Matonienė’ye  Üniversitemizin kurmayı planladığı güneş çifltiğinden söz eden Rektörümüz, projeye ilişkin Avrupa Birliği Enerji Hibe Programı desteğinden yararlanmak istediklerini belirtti. Panel, plaket ve teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.