Topluma Hizmet Uygulamaları Konferanslar Serisinin İlki Gerçekleştirildi

14 MART 2022

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, tüm programların öğretim planında yer alan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanan ortak konferanslar dizisinin ilkini Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zakir Çaldıran, ders yürütücüleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Bilimleri Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Necla Barlık tarafından “Çevre Kirliliği ve Atık Yönetimi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Barlık, modern hayatın bireyi ihtiyacı olmayan tüketime sevk ettiği ve bunun da çevreye zararlı atık olarak döndüğünü belirtti. Geri dönüşümün etkin kullanımına dikkat çeken Barlık, geri dönüşümden önemli oranda enerji tasarrufunun sağlanabileceğini ifade etti.