Öğrencilerimizin El Emekleri Sergilendi

16 MART 2022

Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, Eğitimde Araç Gereç Geliştirme dersi kapsamında çocuklar için materyal tasarladılar. Tasarlanan araç ve gereçler Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Oyuncak Kardeşliği Sergisi ile ziyaretçilere sunuldu. Sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Eştürk, Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı. Rektörümüz öğrencilerle tasarımları hakkında sohbet ederek, onları böyle anlamlı bir organizasyona katkı sundukları için tebrik etti. Sergiyi düzenleyen Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Fırat Yardımcıel Eğitimde Araç Gereç Geliştirme dersine yönelik şu sözlere yer verdi: “Bu ders ile öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterlikleri kazandırılmaktadır. Somut materyaller öğrencilerin bilişsel-duyuşsal ve psikomotor becerilerine doğrudan katkıda bulunmaktadır. Bu minvalde dersin kazanımları eğitim ve toplum için önem arz etmektedir.” Serginin ardından tasarlanan araç ve gereçler köy okullarına bağışlanacaktır.