Nihat Delibalta Göle MYO’da Kış Tatbikatı Gerçekleştirildi

17 MART 2022

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulumuz, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerimize yönelik olarak kış tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Ardahan Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin destekleriyle gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında öğrencilerimize yönelik olarak; afet öncesi hazırlık, afet anında müdahale ve afet sonrasında iyileştirme çalışmaları ile çığda arama/kurtarma çalışmaları, hat düzenleme, sondolama ve yer belirleme gibi konularda arama ve kurtarma eğitimleri verildi. Ayrıca UMKE ekiplerince çığ anında yaşanacak donma olaylarına karşı oluşan hipotermi, çığda hasta-yaralıya ilk müdahale ve hasta taşınma teknikleri üzerinde uygulamalı eğitimler düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim yaklaşık iki saat sürdü. Tüm akademik/idari personellerimiz ile öğrencilerimiz, tatbikata destek sunan kurumlarımıza katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Etkinlik, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.