Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

2021- 2022 Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

29 MART 2022

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü Erasmus+ Koordinatörlüğü, 2021-2022 Akademik Dönemi Erasmus+ Öğrenci hareketliliği (öğrenim-staj) ile Personel Hareketliliği (ders verme-eğitim alma) ile ilgili bölüm/birim koordinatörlerinin katılımıyla Erasmus+ bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ndeki Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda 28 Mart 2022 Pazartesi günü saat 14:00’da başladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal Erasmus+ programı hakkında genel bilgileri, programdan faydalanmak isteyen adayların seçilmesine ilişkin kriterleri ve hibe miktarlarını anlattığı sunumu katılımcılarla paylaştı. Ünsal, sunumunda Erasmus+ programının öğrencilere ve personelimize ne tür katkılar sağlayacağına değindi. Ayrıca, programın gerek öğrencilerimiz gerekse personelimize farklı bakış açıları kazandırması açısından çok önemli bir deneyim olacağını vurguladı.

Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Arş. Gör. Abdullah Küçük’ün Erasmus+ programı başvuru süreci ve şekline ilişkin bir sunumuyla devam etti. Küçük, sunumunda başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hareketlilikten yararlanılabilecek tarihler, adayların hareketlilik öncesi yapması gerekenler, gidilecek üniversite ile alınacak ders seçimleri, Erasmus+ hibeleri ve hareketlilik türlerine ilişkin bilgiler verdi.

Sunumların ardından, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ise koordinatörlerden gelen soruları yanıtladı. Saltaş, sunumlar sonrasında gerek program gerek başvuru gerekse seçim süreçlerine ilişkin merak edilen tüm hususları açıkladı. Ayrıca, kurumlar arası gerekli protokollerin yapılıp Erasmus+ anlaşmalarının imzalanmasında koordinatörlere de önemli görevlerin düştüğünün altını çizdi; bu anlaşmaların kurumumuz için önemine vurgu yaptı. Son olarak, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ve Erasmus+ Koordinatörlüğü olarak gerek kurumlar arası ikili anlaşmaların yapılması gerekse hareketliliklerle ilgili tüm süreçlerde birim ve bölüm koordinatörlerinin sorularını yanıtlamaya her zaman hazır olduklarını belirtti.