Ardahan Teknik Bilimler MYO “Okul Kütüphanemiz Kitap Hazinemiz” Kampanyasına Katıldı

05 NİSAN 2022

Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Ardahan Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Okul Kütüphanemiz Kitap Hazinemiz’’ kampanyasına katıldı.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri topluma hizmet etmenin önemini algılayarak ve bu algı ile toplumdaki el uzatılabilir sorunları görebilme bunun sonucu olarak çözüm önerisinde bulunabilme, projeler hazırlama, uygulama ve analiz edebilme becerilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. Tüm programların müfredatına eklenen ders kapsamında; ders yürütücüsü Öğr. Gör. Raziye Filiz AKKUŞ koordinasyonunda ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı öğrencileri ve öğretim elemanları topladığı bağışlar ile Ardahan TOBB ortaokulu kütüphanesine kitap bağışında bulunuldu. Akkuş ve öğrencileri bugünün çocukları yarının gençleri olan TOBB ortaokulu öğrencileri ile kitap sevgisi ve kütüphanenin önemi hakkında sohbetler gerçekleştirdi. Akkuş, ev sahipliği ve kabulleri için TOBB Ortaokulu Müdürü Özgür Yavuz’a, Türkçe öğretmeni Ecmel Aloğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasına, yüksekokul öğrencilerimizin Topluma Hizmet Dersi kapsamında gönüllülüğün esas olduğunu, bu tarz etkinliklerin toplumda dayanışma sağladığını ve böyle etkinlikler sayesinde gönüllerde bir sevgi bağı oluştuğunu söyledi. Kütüphanenin gezilmesi, götürülen kitapları raflara yerleştirilmesi, var olan kitapların değerlendirilmesi ve öğrencilere tavsiyelerde bulunularak ziyaretini tamamladı.