Üniversitemizde Geleneksel İftar Buluşması

09 NİSAN 2022

Üniversitemiz öğrencileri ile il protokolünü aynı sofrada buluşturan Geleneksel İftar Yemeği Yenisey Konukevinde bu akşam verildi. Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyet Üyelerinden Avukat Serkan Kaya, Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve iş insanı Alihan Akkoç’un sponsorluğunda gerçekleştirilen iftar yemeğine; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ağır Ceza Başkanı Sümeyye Kocaman, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Naci Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, diğer protokol üyeleri, basın mensupları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. İftarda konuşan Rektörümüz, yaklaşık iki yıllık pandemi sürecinin ardından öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. İftar yemeğinin finansmanını sağlayan vakıf üyelerine ve iş insanına teşekkür eden Rektörümüz, bundan sonra da öğrencilerle sık sık bir araya gelmek istediklerini belirtti. Milletvekili Atalay’da öğrencilere Türkiye’nin en huzurlu şehrinde yaşadıkları için çok şanslı olduklarını belirterek, Ardahan’ın kış sporları alanında önemli imkanlara sahip olduğuna değindi. İftar yemeğinde son olarak konuşan Vali Öner, Aziziye Kışlası içerisinde yer alan tarihi binalardan A ve B bloğunun Güzel Sanatlar Fakültemize tahsisini içeren protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, GSF’nin şehir merkezine taşınmasını heyecanla beklediklerini belirtti. Vali Öner, Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde 6 kulvarlı tartan bir pist yapılması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve buna ilişkin protokolün yakında zamanda imzalanacağını ifade etti.