Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Türkiye’de İleri Teknolojiler Lisansüstü Öğretiminin Dünü, Bugünü ve Yarını Çalıştayı

23 MAYIS 2022

Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde; İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı Başkanları olarak Aksaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Kaygısız, Bursa Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Cem Kahruman, Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semra Durmuş Acer, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Serincan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Derya Bal Altuntaş ve Ardahan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Akif Göktuğ Bozkurt’un katılımlarıyla çevrimiçi “Türkiye’de İleri Teknolojiler Lisansüstü Öğretiminin Dünü, Bugünü ve Yarını Çalıştayı” düzenlendi.

 Çalıştayın açılış konuşmasında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber; ülkemiz için öncelikli alanlarda ve üniversitelerimizin bu yönde yapacağı akademik faaliyetlerinde İleri Teknolojilerin kapsayıcı bir kavram ve çatı olarak öne çıktığını vurguladı. “İleri Teknolojiler Lisansüstü Programları” arasında iletişimi güçlendirmek, eğitimin niteliğini ve niceliğini artırabilmek ve olası işbirliklerinin önünü açabilmek adına ilk defa düzenlenen bu çalıştayın verimli geçmesi yönündeki temennilerini ileterek tüm katılımcı üniversitelere ve hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çalıştay kapsamında üç oturumda “Üniversitelerimizdeki Örneklerle İleri Teknolojiler Ana Bilim Dallarının Organizasyonu ve Yapısı”, “İleri Teknolojiler Ana Bilim Dallarının Eksiklikleri, Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalında İşbirlikleri, Fırsatlar ve Ortak Hedefler” konu başlıkları tartışıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu.