23 Mayıs Dünya Güreş Günü Üniversitemizde Kutlandı

23 MAYIS 2022

“23 Mayıs Aralık Dünya Güreş Günü” Üniversitemiz Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı. Dünya güreş günü dolayısıyla yapılan konferansta ilk kez 2014 yılında fikir sahibi olarak dünyaya duyuran milli güreşçi ve aynı zamanda Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak Toy 23 Mayıs Dünya Güreş Günü’nün nasıl ortaya çıktığı ve günümüz dünyasında nasıl kutlandığına dair bir konuşma gerçekleştirdi. Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, BESYO müdürü Doç. Dr. Serkan Kükrer, daire başkanları, akademisyenler, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli personel, güreşçi, antrenör ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. 23 Mayıs Dünya Güreş Günü’nün sekiz yıldır tüm dünyada kutlandığını söyleyen Toy, kutlamanın ilk olarak Türkiye’de gerçekleştirildiğini ve binlerce güreşçinin kutlamalara katıldığını belirtti. Toy,  Türkiye’den dünya güreşine hediye edilen bu anlamlı günün ülkemiz için olan önemine değindi. Dünya Güreş Günü Konferansının Türkiye’de ilk kez Üniversitemizde gerçekleştirildiğini dile getiren Toy, konferansın dünya güreş tarihine ışık tutması bakımından önemli olduğunu belirtti. Konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in, Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak Toy’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.