ARÜ Kafkasya ve Orta Asya Araştırmalı Uygulama ve Araştırma Merkezi Akademik Konferanslar Serisinin İlkini Gerçekleştirdi

24 MAYIS 2022

Üniversitemiz Kafkasya ve Orta Asya Araştırmalı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde konferans düzenlendi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Kafkasya ve Orta Asya Araştırmalı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kutay Üstün, Kafkasya ve Orta Asya Araştırmalı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Eşref Keleş, akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Akademik Konferanslar Serisi olarak gerçekleştirilen konferansın, “Change in Personal (Ego-centric) Networks of Converts to İslam” (İslam’ı Kabul Edenlerin Kişisel Networklerindeki Değişim) başlıklı ilk sunumunu davetli konuşmacı Dr. Şakin Erin gerçekleştirdi. Dr. Erin sunumunda, Amerika’da yaşayan ve sonradan Müslüman olan insanların networklerinde yaşanan değişimler, farklı etnik gruplarda yaşanan sosyal eşitsizlikler, karşılaştıkları davranış ve tepkiler hakkında elde ettiği verileri paylaştı. Soru-cevap bölümü ardından Dr. Erin’in sunumu sona erdi. Daha sonra davetli konuşmacı Dr. Mehmed Maksud Önal “Türkiye’de ve Dünya’da Finansal Teknoloji ve Kripto Paralar” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Dr. Önal sunumunda, Finansal Teknoloji, Finansal Teknoloji Alanındaki Temel Konular ve Gelişmeler, Kripto Paralar ve Türkiye’de Finansal Teknoloji Alanındaki Gelişmeler konuları hakkında bilgi verdi. Dr. Önal sunumu ardında gelen soruları cevapladı. Konferans Rektörümüzün, Dr. Erin ve Dr. Önal’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.